írj nekünk:

 

kövess minket:

Alpakaland felépítésére és működtetésére egy 3 éves tervet dolgoztunk ki. A harmadik év végére dióhéjban az alábbi célszámokat szeretnénk elérni.

Alpakaland állatai

0
alpaka
0
törpenyúl
0
törpekecske
0
tyúk

Alpakaland növényei

+ 0
fa a területen
0
négyzetméteres biokertészet

ellátási célok

0
rászoruló gyermek lehet a vendégünk
0
kiló zöldséget, gyümölcsöt osztunk szét
Alpakaland - Dióhéjban

2023

beruházási költségek

35

ezer euro

2024

beruházási és működési költségek

300

ezer euro

2025

működési költségek

150

ezer euro

Alpakaland - Dióhéjban

TERVEK 2024-RE

január – március

Fa játszóvár és játékok befejezése, 400 nm-es biokert tereprendezése, 4 m3-es esővíztároló építése,  +50 fa ültetése, kerítések befejezése

április 27.

Hivatalos megnyitó

április – június

35 nm-es vendégház felépítése, tyúkól és tyúkok kifutójának elkészítése, biokert beültetése, 33 nm-es Green Shelter felépítése 

július – szeptember

Nyári állat-asszisztált és művészet-terápiás gyerektáborok

október – december

70 nm-es gondnoki épület felépítése, 16 nm-es zöldségtároló pince kialakítása, +50 ültetése, erdőkert előkészítése 

Mi történt eddig?

Alpakaland - Istálló, alpakkalak

2023. májusa és szeptembere között felépítettünk egy kb. 40 nm-es istállót, amit alpakalaknak neveztünk el. A favázas épület jelenleg öt alpaka otthona, elkülönítetten tartjuk a két lányt és három fiút, de az elválasztó falba vágott kis ablakon át figyelemmel kísérhetik egymást. Ez az alpakák életében fontos, erősíti a szociális kötődéseket.

Az alpakalak padlása egyben szénatároló, az oldalában pedig helyet kapott egy kis szerszámtároló ill. a nyuszik otthona is.

Alpakaland - 5 alpaka

Öt alpakát és két törpenyuszit vásároltunk idén magyarországi tenyésztőktől. A legidősebb alpakánk (Kara) 4 éves, a legfiatalabb augusztusban töltötte be az első életévét.

Az alpakákat jelenleg még betanítjuk, hogy alkalmasak legyenek terápiás állatnak. Megtanulják elfogadni az emberi érintést, illetve hogy vezetőszáron lehessen őket sétáltatni.

A két törpenyuszi (Hópihe és Auróra) 2023-as születésű, jelenleg még lakásban tartva szocializálódnak, és közben szokják az alpakákat is.

Alpakaland - Játszótér

2023. szeptemberében elkezdtük kialakítani a leendő játszótér területét. Itt több mint 200 négyzetméteren épülnek favárak, hinták, csúszdák, mászókák. A játszótér elemei között pedig a nyuszik kifutói kapnak helyet, hogy a gyerekek bármikor kapcsolódni tudjanak a terápiás állatokhoz is.

Aktuális videókért kövesd a TikTok csatornánkat