írj nekünk:

 

kövess minket:

Alpakaland - Alpakalak építő hétvége

Április 22-23: Alpakalak és kertépítő hétvége

Cuki állatok fogják benépesíteni Alpakalandot, akik segítenek a gyerekeknek és felnőtteknek abban, hogy boldog és vidám pillanatokat éljenek meg a természettel. Nekik is kell egy otthon. 

Az alpakák ebben viszonylag igénytelenek, mivel eredendően vadon élő állatok a dél-amerikai Andokban. Nálunk is ridegtartásban lesznek, azaz egész évben kint lesznek a legelőn, és azt eszik, amit a legelőn találnak. A szelíd állatokhoz a természetes környezetükben kapcsolódhatnak a vendégeink. Hogy azért legyen egy védett helyük, egy egyszerű, fedett, három oldalról zárt fa épület lesz az alpakalak. Egyben ez az épület lesz a törpekecskék szállása (akik szuper jól megértik magukat az alpakákkal), és a tyúkól. Amint elkészült az alpakalak, Alpakalandot elkezdhetik benépesíteni leendő lakói. 

Ezen a hétvégén az lenne a feladatunk, hogy megcsináljuk a kb. 40 nm-es épület favázát, ami úgy fog kinézni készen, mint a lenti képen. Itt tehát olyan feladataink vannak, hogy egy hozzáértő személy felügyelete mellett méretre vágjuk, gyaluljuk, majd a helyére rögzítsük a faanyagot.

Alpakalak-Faszerkezet

A munkához szükséges szerszámokat és anyagokat biztosítjuk, de persze ha van otthon egy körfűrészed, gyalud, szögbelövőd, amit használni is tudsz, az biztosan jól jön. Természetesen nem csak férfiakat várunk, hanem ügyeskezű hölgyeket is. 

Ha pedig nem az építésnél szeretnél segíteni, kertészkedhetsz is: krumplit ültetünk és virágokat, illetve bevetünk fűmaggal egyes területeket.

Jöhetsz szombaton és vasárnap is, a munkákat mindkét napon reggel 8-kor kezdjük és sötétedésig végezzük (illetve ki ameddig bírja). Az étkezés önellátós, de mindkét napon tervezünk egy közös bográcsos főzést. A területen villany és víz van, PB-palackos gáztűzhely és mikrohullámú sütő. Elviekben szombatról vasárnapra korlátozott létszámban ott aludni is lehet, de ezt csak azoknak ajánljuk, akik bírjuk a nomád körülményeket.

Az építési munkákat két héttel később, az április 29. – május 1. közötti hosszú hétvégén folytatjuk, jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével tudsz.

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Adjuk össze 🙏

Segítő állatok, fa vár és fa játékok, kuckók a gyerekeknek – a te adományod és a te önkéntes segítő munkád teszi lehetővé, hogy mindez megvalósuljon Alpakalandon. 

Kattints ide

TUDJ MEG MINDENT ALPAKALANDRÓL

Hős leszek

Alpakaland hőse 💟

Segítő állatok, fa vár és fa játékok, kuckók a gyerekeknek – a te adományod és a te önkéntes segítő munkád teszi lehetővé, hogy mindez megvalósuljon Alpakalandon.