írj nekünk:

 

kövess minket:

Szia kedves ember – Alpakaland

Hello, kedves ember!

Mi négyen alpakák vagyunk. Nem csak cukin nézünk ki, de a viselkedésünk is barátságos. Eredendően a dél-amerikai Andokból származunk, de 1-2 évtizede egyre többen vagyunk Európában is. Az emberek szeretik a pihe-puha szőrünket és a kíváncsi, de békés lényünket. Kifinomult antennáink vannak arra, hogy érezzük az emberek lelkiállapotát. Ha azt érezzük, hogy félsz tőlünk, inkább nem megyünk közelebb hozzád. Ha szeretnél bennünket megsimogatni, legyél türelmes. Ülj le a közelünkben, figyelj bennünket, és érezni fogjuk az érdeklődésedet. Kíváncsiak leszünk rád, odamegyünk hozzád, és akkor talán megérinthetsz. Ha te is olyan békés leszel velünk, mint mi veled, barátok is lehetünk.

A vastag szőrbundánkat évente egyszer kell lenyírni, a nyár elején, mert nehezen viselnénk el ekkora bundával a nyári meleget. Bármilyen hideget elviselünk, de a nyári forróságot rosszabbul tűrjük. A szőrünk az emberek körében luxusterméknek számít, meleg és kellemes tapintású pulcsik, sálak, sapkák készülnek belüle, vagy imádnivaló plüssállatok.

Fontosak számunka a fajtársaink, ezért nem szeretünk egyedül lenni. Szeretjük egymás társaságát, együtt csinálunk mindent, ami boldoggá tesz minket.

Az alpaka fiúk nagyon kedvelnek bennünket, alpaka lányokat. Ha tehetnék, állandóan szerelmeskednének velünk. Ezért a gazdáink általában elkülönítve tartják az alpaka fiúkat és lányokat, csak akkor engednek egy réten legelni, ha azt szeretnék, hogy kicsinyeink legyenek. Az állatok között szokatlan módon egész évben előfordulhat, hogy megfogan bennünk egy kis alpaka. Ez azért van így, mert bármikor lehet peteérésünk, ami akkor indul be, ha érezzük a fiú alpaka szerelmes közeledését. A piciket majdnem egy évig hordozzuk, mielőtt világra jönnek. Általában egy utódot hozunk világra, ikreink ritkán vannak.

Egész évben kint hancúrozunk a réten. Istállót nem igénylünk, hiszen az Andokban is egész évben ki vagyunk téve az időjárás viszontagságainak. De annak örülünk, ha van egy védett hely, ahová behúzódhatunk.

Ha rókát vagy egyéb, általunk rakoncátlannak tartott állatot látunk, azonnal csoportba verődünk, és fütyülő hangokkal figyelmeztetjük nem csak a csoportunk többi tagját, hanem a velünk élő állatokat is. A kecskékkel és a tyúkokkal kifejezetten jól kijövünk, a teheneket és a disznókat kevésbé kedveljük.

Ha sokat foglalkozol velünk, és megszeretjük egymást, rakhatsz ránk egy hámot, és elmegyünk veled sétálni.

Azt hallottuk: kedves magyar emberek kinéztek maguknak. Most Ausztriában élünk egy nagy alpaka farmon, és szeretnének bennünket elvinni Magyarországra. Azt a szép feladatot kapnánk, hogy nehéz sorsú gyerekekkel barátkozzunk. Már izgatottan várjuk ezt a lehetőséget.

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Adjuk össze 🙏

Segítő állatok, fa vár és fa játékok, kuckók a gyerekeknek – a te adományod és a te önkéntes segítő munkád teszi lehetővé, hogy mindez megvalósuljon Alpakalandon. 

Kattints ide

TUDJ MEG MINDENT ALPAKALANDRÓL

Hős leszek

Alpakaland hőse 💟

Segítő állatok, fa vár és fa játékok, kuckók a gyerekeknek – a te adományod és a te önkéntes segítő munkád teszi lehetővé, hogy mindez megvalósuljon Alpakalandon.